top of page
01.png
IMG_1207.jpeg
01.png
IMG_1670.jpeg
Amb aquesta experiencia hem pogut comprovar la importància que té la diversitat dels tallers dissenyats i realitzats, així com el seu dinamisme. Cada taller era un espai d'aprenentatge únic que donava als infants la llibertat suficient per a poder decidir si estar-s'hi una estona o quedar-s'hi per més temps. A més, cada taller demanava als infants fer diferents tasques, de manera que no estaven tota l'estona asseguts a la cadira escoltant les explicacions de les dinamitzadores. Anant des d'activitats més manipulatives i guiades a activitats més lliures i autònomes.
 
D'altra banda,  ens agradaria destacar la implicació tan nostra com dels companys que han creat els tallers a l'hora de portar i elaborar els materials, organitzar els espais dels tallers, implicar-se amb les activitats, adaptar-se a les diferents circumstàncies, entre d'altres. En  situacions molt concertes aquest compromís i responsabilitat ens ha faltat, com per exemple quan vam proporcionar una llista als grups perquè apuntin els diferents materials que tenien, de la qual ningú en va fer cas, o quan el dia abans de fer la festa del dibuix algun grup ens va comentar si teníem alguns dels materials que necessitaven.
També nomenar a la professora Mar Moron, pel temps i dedicació que ha invertit per ajudar-nos a l’organització d’aquest esdeveniment. Ella va ser qui ens va ajudar també amb el material que ens podia oferir la Universitat, obrint la possibilitat de si en faltés poder-ne aconseguir més. També destacar, que ens ha guiat en tot moment, no obstant això, ens ha deixat molta autonomia per així nosaltres, poder aprendre lliurement i conduir la festa a la nostra manera.

No sens oblida la disposició de l'Escoleta, que ha permès una bona coordinació, fet que ens ha facilitat molt la feina. Valorem molt positivament el fet de poder anar a les aules a poder explicar prèviament els tallers i la organització, així com la xerrada final que vam fer amb les mestres per extreure les conclusions del projecte, ja que ens ha servit per ser més conscient dels punts forts i punts febles del nostre projecte.
 
Pel que fa als punts febles que hem trobat, ens hauria agradat disposar de més previsió en determinats moments del projecte en comptes de prendre decisions de manera més aviat sobtada. Tot i això, creiem que aquests punts febles no han representat un impediment molt significatiu i el resultat de la festa del dibuix ha estat molt enriquidor i satisfactori.
Com a organitzadores vam considerar que era essencial poder tenir un feedback de tots els agents que van participar en La Festa del Dibuix. Per aquest motiu, un cop es va acabar la festa, a part de tenir una conversa amb les mestres de l’Escoleta i els companys i companyes que havien dissenyat cada taller, també ens semblava imprescindible saber l’opinió dels infants. Creiem que les diferents opinions de les persones que havien format part de la festa ens seria molt beneficiós per conèixer aquells aspectes que s’havien fet bé i, per contra, aquells que per la propera s’haurien de millorar. 
 
Dels aspectes que més van agradar als infants de La Festa del Dibuix destaquem, per una banda, la gran diversitat de tallers que les nostres companyes van crear i dels quals els infants van poder gaudir, on d'entre tots els tallers que més van agradar als infants va ser el de Cus-Cus, ja que per a alguns era la primera vegada que cosien, la Ciutat de Cartó, perquè podien construir cotxes i pujar-hi, i el taller de pintar les finestres, ja que és una cosa que mai els deixen fer. Per la resta de tallers, en oferir tasques i activitats tan dinàmiques, variades i diferents, els infants es mostraven molt entusiasmats i implicats de manera que no va haver-hi cap taller que no agradés o que els defraudés. D'altra banda, com a punt fort els infants també ens van destacar el fet d'haver-se pogut crear ells mateixos una xapa de l'esdeveniment. Aquesta va ser una activitat que van trobar molt entretinguda alhora que engrescadora, ja que molts infants animaven als seus companys a fer-se la xapa abans que s'acabés la jornada. A més a més també els hi va agradar molt perquè era una activitat que podien fer mentre esperaven a fer el taller de Cus-Cus o bé quan sortien d'aquest. Finalment, un aspecte destacat per tots els infants, és que en els tallers tenien molta autonomia, poder de decisió i llibertat. Pel que fa a la senyalització, els infants més grans van comentar que es miraven els mapes i cartells, i que els van ajudar a trobar els tallers, tot i que els més petits ni els miraven, per tant, potser es podria fer alguna altra senyalització com línies de color a terra que et portessin fins a cadascun dels tallers.
Com a millora, el que més vegades ens van remarcar els infants va ser la falta de materials com grapadores, retoladors, silicona i gomes. Un altre aspecte a millorar va ser el taller del guix Macro Chalk Art per dos motius: perquè estava molt lluny i costava de trobar, especialment pels infants de P5 o per aquells que no sabien on estava el G5; i perquè és una activitat que realitzen a la seva escola a P5. Per últim, s'haurien d'haver posat més cartells que senyalitzessin aquells tallers que estaven a l'interior dels mòduls, o senyalitzar-ho d'una altra manera com la mencionada anteriorment, ja que per a alguns infants eren difícils de trobar.
Reflexions
bottom of page